Bayaran Balik Pinjaman

Memimpin kearah matlamat pembayaran balik pinjaman pelajaran anda

Maklumat Asas Pembayaran Balik Pinjaman

Tempoh Matang Bayaran Balik pinjaman

• Sijil/Diploma - 6 bulan selepas tamat pengajian.
  • Ijazah/Pasca Ijazah - 12 bulan selepas tamat pengajian.

Cara-Cara Bayaran Balik

Sila rujuk kepada surat tawaran atau perjanjian pinjaman anda atau hubungi Yayasan Sarawak.

• Kaunter Bayaran Yayasan Sarawak
    • Pusat Pembangunan Pendidikan Yayasan Sarawak, Aras 1, Jalan Sultan Tengah, Kuching.

• Kaunter Pejabat Pos Malaysia
    • Dengan mengisi butir-butir maklumat dalam slip pembayaran yang disediakan.

• Potongan Gaji
    • Sila berikan maklumat majikan anda iaitu nama/alamat dan nombor telefon kepada Seksyen Undang-Undang dan Bayaran Balik, melalui e-mail ys@yayasansarawak.org.my atau surat rasmi.
    • Pihak kami juga boleh membantu anda untuk menghubungi BIRO Perkhidmatan Angkasa untuk membuat pembayaran melalui potongan gaji.

• Pembayaran Melalui Online di Laman Web:

Peringatan

• Pihak kami tidak menerima sebarang transaksi bayaran balik Pinjaman Pelajaran melalui CASH DEPOSIT MACHINE (CDM)
  • Sekiranya anda pernah membuat bayaran balik melalui CASH DEPOSIT MACHINE (CDM) dan tidak pernah menghantar slip deposit pembayaran kepada pihak kami, maka anda harus menghubungi pihak kami dengan kadar segera.

paybil mobile web

additional YSFCA