melayu english reduce increase rss

Bayaran Balik Pinjaman

Memimpin kearah matlamat pembayaran balik pinjaman pelajaran anda

Maklumat Asas Pembayaran Balik Pinjaman

Tempoh Matang Bayaran Balik pinjaman

• Sijil/Diploma - 6 bulan selepas tamat pengajian.
  • Ijazah/Pasca Ijazah - 12 bulan selepas tamat pengajian.

Cara-Cara Bayaran Balik

Sila rujuk kepada surat tawaran atau perjanjian pinjaman anda atau hubungi Yayasan Sarawak.

• Kaunter Bayaran Yayasan Sarawak
    • Pusat Pembangunan Pendidikan Yayasan Sarawak, Aras 1, Jalan Sultan Tengah, Kuching.

• Kaunter Pejabat Pos Malaysia
    • Dengan mengisi butir-butir maklumat dalam slip pembayaran yang disediakan.

• Potongan Gaji
    • Sila berikan maklumat majikan anda iaitu nama/alamat dan nombor telefon kepada Seksyen Undang-Undang dan Bayaran Balik, melalui e-mail ys@yayasansarawak.org.my atau surat rasmi.
    • Pihak kami juga boleh membantu anda untuk menghubungi BIRO Perkhidmatan Angkasa untuk membuat pembayaran melalui potongan gaji.

• Pembayaran Melalui Online di Laman Web:

Peringatan

• Pihak kami tidak menerima sebarang transaksi bayaran balik Pinjaman Pelajaran melalui CASH DEPOSIT MACHINE (CDM)
  • Sekiranya anda pernah membuat bayaran balik melalui CASH DEPOSIT MACHINE (CDM) dan tidak pernah menghantar slip deposit pembayaran kepada pihak kami, maka anda harus menghubungi pihak kami dengan kadar segera.