MAJLIS PENYAMPAIAN HADIAH PELAJAR CEMERLANG YAYASAN SARAWAK 2018
04 August 2018
KUCHING, 4 Ogos 2018 - Seramai 1,432 pelajar SPM dan STPM seluruh Kuching, Samarahan dan Serian telah diraikan pada Majlis Penyampaian Hadiah Pelajar Cemerlang Yayasan 2018 di Universiti Teknologi Swinburne, Kampus Sarawak.

Majlis tersebut telah disempurnakan oleh YAB Datuk Patinggi (Dr) Abang Haji Abdul Rahman Zohari bin Tun Datuk Abang Haji Openg, Ketua Menteri Sarawak merangkap Pengerusi Yayasan Sarawak.

Pada majlis yang sama, beliau turut melancarkan aplikasi mudah alih bagi para pelajar mengurus permohonan, pinjaman, pembayaran dan pembayaran balik mereka dengan lebih berkesan.

Penyebaran maklumat dan komunikasi dengan organisasi dipermudahkan seperti aplikasi menyediakan platform untuk pelajar dimaklumkan dan soalan mereka dijawab terus dari Yayasan Sarawak.

Source : YS Official FB

Press Photo Collection