Bahasa: melayuenglish    Saiz Huruf: reduce reset font increase rss

Pelajar Dipelawa Sertai Kuiz Asean Peringkat Kebangsaan
17 February 2012
PUTRAJAYA, 17 Feb (Bernama)-- Jabatan Penerangan dengan kerjasama Kementerian Pelajaran akan menganjurkanKuiz Asean Peringkat Kebangsaan 2012 yang terbuka untuk penyertaan pelajartingkatan tiga hingga lima sekolah menengah kerajaan atau swasta.

Jabatan Penerangan dalamsatu kenyataan Jumaat berkata pertandingan itu bertujuan memberi pendedahandalam aspek kebudayaan, politik, ekonomi dan sosial negara-negara Asean kepadagolongan belia serta meningkatkan tahap pengetahuan dan kesedaran mengenai halehwal Asean di kalangan peserta.

Kuiz ini akan dilaksanakan dalam bahasa Inggeris secara online.

Pendaftaran melalui pihak sekolah boleh dibuat secara online diwww.penerangan.gov.my atau melalui borang yang boleh didapati disekolah-sekolah dan semua Jabatan Penerangan negeri dan daerah dan dihantarmelalui faks 03-89114959 atau e-mel aseanquiz2012@inform.gov.my.

Tarikh tutup penyertaan adalah pada 29 Feb depan, manakala saringan akandiadakan secara serentak di seluruh negara pada 22 Mac ini, kata kenyataan itu.

Sebarang pertanyaan boleh diajukan kepada sekretariat di talian03-89114945/4946/4947.

-- BERNAMA

additional YSFCA