Bahasa: melayuenglish    Saiz Huruf: reduce reset font increase rss

Piagam Pelanggan

PIAGAM

1. Yayasan Sarawak akan memberikan maklum balas dalam tempoh 2 hari bekerja bagi sebarang pertanyaan atau aduan yang dikemukakan.
    • Contohnya, perkhidmatan urusan yang selesai pada hari Jumaat, 2 Januari 2015 pukul 9:00 pagi akan diberikan maklum balas pada hari Selasa, 6 Januari 2015 sebelum jam 9:00 pagi.
    • Ini juga termasukperkhidmatan diberikan pada hari Isnin, 5 Januari 2015 pada pukul 11:00 pagi akan diberikan maklum balas pada hari Rabu, 7 Januari 2015 sebelum jam 11:00 pagi.
  2. Pembayaran kepada pelajar akan diselesaikan dalam tempoh 4 hari bekerja sebaik sahaja Yayasan Sarawak menerima dokumen yang diperlukan.

Kewajipan Pelanggan

Kerjasama pelanggan adalah dipohon untuk membolehkan Yayasan Sarawak melaksanakan Piagam ini dengan berkesan dengan:

1. Mematuhi semua proses kerja, sistem dan peraturan yang digunapakai dan;
  2. Bersedia dengan maklumat dan dokumen-dokumen yang diperlukan
  3. Memberikan maklum balas terhadap mutu perkhidmatan pelanggan di Yayasan Sarawak
  4. Memberikan maklumat yang lengkap supaya mudah dihubungi;
    • Nama Penuh