Untuk

FB Berita Semasa / Notis

27th May 2020, 9:41

ULANG TAHUN KE-49 PENUBUHAN YAYASAN SARAWAK

27 Mei 2020 - Selama 49 tahun penubuhan Yayasan Sarawak di bawah Ordinan Yayasan Sarawak 1971, pelbagai jenis khidmat pendidikan telah dimanfaatkan oleh anak-anak Sarawak.
Justeru, kami berharap kami akan berterusan untuk memberikan yang terbaik untuk pembangunan modal insan Ibu Pertiwi Sarawak tercinta.

ULANG TAHUN KE-49 PENUBUHAN YAYASAN SARAWAK

24th May 2020, 12:00

Kami di Yayasan Sarawak mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri kepada semua warga negeri Sarawak yang menyambut kedatangan bulan Syawal.
Maaf zahir dan batin.

Maaf zahir dan batin.

21st May 2020, 21:35

Para pelanggan Yayasan Sarawak yang ingin berurusan dengan Yayasan Sarawak boleh membuat permohonan aturan janji temu seperti berikut;

Melalui laman sesawang Yayasan Sarawak

Bagi para pengunjung laman sesawang, anda boleh membuat permohonan janji temu menerusi laman rasmi Yayasan Sarawak di www.yayasansarawak.org.my

xxxx

Menerusi aplikasi Yayasan Sarawak Student App yang boleh dimuat turun di Apple Store dan di Google Play Store.

2. Pilih "Meet Us"

3. Sila isikan butiran permohonan janji temu dan satu salinan permohonan janji temu akan dihantar kepada e-mel.

xxxxx

Anda akan menerima pengesahan melalui e-mel beserta butiran seperti masa janji temu berserta nama warga kerja yang akan melayani anda. Pada masa yang sama, di sini kami juga ingin memaklumkan bahawa kami hanya mengehadkan 7 janji temu dalam satu hari bekerja.

Ini adalah merupakan salah satu inisiatif kami untuk memastikan kebajikan dan keselamatan para pelanggan kami terjaga dalam mengekang penularan wabak COVID-19.

Melalui laman sesawang Yayasan Sarawak

2. Pilih Meet Us

16th May 2020, 8:35

: Para pelanggan Yayasan Sarawak yang ingin berurusan dengan Yayasan Sarawak boleh membuat permohonan aturan janji temu menerusi aplikasi Yayasan Sarawak Student App yang boleh dimuat turun di Apple Store dan di Google Play Store.

2. Pilih "Meet Us"

xxxxx

Bagi para pengunjung laman sesawang, anda juga boleh membuat permohonan janji temu menerusi laman rasmi Yayasan Sarawak di www.yayasansarawak.org.my

2. Pilih Meet Us

Izwani Rahim

Ijam Kechik apa ni?review lowk

16th May 2020, 8:05

12th May 2020, 5:11

Image attachment

10th May 2020, 14:41

Comment on Facebook

Mmg x akan selesai la urusan surat bayaran balik kalau tggu lepas pkp. πŸ™„

8th May 2020, 12:04

www.facebook.com/502518590218814/posts/943908352746500/Dokumen ini mengandungi maklumat rasmi Terma Syarat & Panduan Memohon Inisiatif Graduan Pulang Sarawak [i-GPS] yang berkuatkuasa pada 25 Jun 2019. ... See MoreSee Less

Comment on Facebook

Hi yayasan sarawak, kalau dah approved tapi maseh payment in progress dah 2 bulan masih valid ke? Or payment lmbat sebab Covid-19?

7th May 2020, 1:54

6th May 2020, 12:00

KUALA LUMPUR, 6 Mei 2020 - Yayasan Sarawak amat bersyukur di mana semua 20 orang pelajar Program Pertukaran Yayasan Sarawak Zon Semenanjung telah berjaya dibawa balik ke Sarawak melalui penerbangan Air Asia jam 12:45 tengahari ke Kuching.

Sebelum terkandas selama 50 hari di Asrama Yayasan Sarawak Kuala Lumpur, Jalan Ampang, semua pelajar terbabit telah hadir ke Program Perkampungan Pelajar Zon Semenanjung sempena cuti sekolah bermula 13 Mac sebelum Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) dikuatkuasakan pada 18 Mac 2020.

Sebaik tibanya di Kuching, mereka akan melalui kuarantin wajib selama 14 hari. Semoga proses kuarantin berjalan dengan lancar dan pelajar akan dapat kembali ke destinasi masing-masing bersama keluarga mereka.

Foto: Franklyn Messat / Salleh Hassan

Alhamdulilah.

Rindu jadi biak Yayasan Sarawak 😍😍😍

My Girl