Untuk
Sarawak Crest

FB Berita Semasa / Notis

7th December 2019, 16:38

Sri Aman, 7 Disember 2019 - Yayasan Sarawak dan Centre of Technical Exellence (CENTEXS) berada di Pameran Digital Inclusitivity di Dewan Suarah, Sri Aman anjuran bersama Unit Komunikasi Awam Sarawak (UKAS) dan Sarawak Multimedia Authority (SMA). ... See MoreSee Less

1st December 2019, 11:56

BAU, 29 Nov- 1 Dis - Pameran Sempena Pesta Tasik Biru selama 3 hari bermula jam 8:00 pagi - 5:00 petang bertempat di Perkarangan Tasik Biru, Bau. ... See MoreSee Less

Comment on Facebook

Boleh hubungi encik Awg Sufian di talian - +60192309192 Satu benda yg saya nak share disini. Kalau ada kenalan dr Sarawak yg meninggal di Semenanjung, sila hubungi *RUMAH SARAWAK*. (Rumah Sarawak ni dibawah Yayasan Sarawak). Mereka akan uruskan dari A smp Z. Dari memandikan jenazah, urusan dgn kargo dan sijil kematian. Semua mereka uruskan tanpa apa2 bayaran.

Salam min nak tanyak bena sik cerita ya.?

PEMBETULAN INFO: Rumah Sarawak atau kini dikenali sebagai Pejabat Perhubungan Sarawak Kuala Lumpur adalah dibawah Unit Protokol dan Pengurusan Acara Negeri (UPPAN), Jabatan Ketua Menteri Sarawak. Pegawai dihubungi ialah Encik Awang Sufian di talian - +60192309192.

30th November 2019, 17:15

KUCHING, 30 November 2019 - Pameran Bersempena ‘Swinburne Sarawak Open Day’ bermula jam 10:00 pagi hingga 5:00 petang bertempat di Student Leaisure Area (Lobby Block B), Swinburne Sarawak Campus. ... See MoreSee Less

Comment on Facebook

Mau tanya untuk pinjaman pendidikan. Ada kah pinjaman ni khas utk bumiputera sj?

19th November 2019, 17:11

SPAOH, 17 November 2019 - Program Jerayawara Pendidikan Yayasan Sarawak Daerah Kecil Spaoh melibatkan penyertaan 300 orang pelajar daripada SMK Spaoh, SMK Saribas, SMK Ulu Layar, SMK Datuk Patinggi Kedit & SMK Saint Augustine.

Antara pengisian program adalah program motivasi kepada pelajar, mini pameran pendidikan, hadiah pelajar cemerlang dan penyampaian geran PIBG sekolah.

19th November 2019, 12:38

SRI AMAN, 19 November 2019 - Seramai 500 orang pelajar daripada 36 buah sekolah telah diberikan sumbangan baucer sempena Majlis Penyerahan Baucer Pakaian Seragam Sekolah Yayasan Sarawak 2019 Bahagian Sri Aman.

... See MoreSee Less

Majlis telah disempurnakan oleh YB Datuk Francis Harden anak Hollis, Menteri Muda Kesejahteraan Komuniti bertempat di Rumah Kanak-Kanak Ajibah Abol.Image attachmentImage attachment

19th November 2019, 10:36

17th November 2019, 13:43

17th November 2019, 9:32

16th November 2019, 17:56

SHANGHAI, 15 November 2019 - Tahniah diucapkan kepada pelajar Fatin Nazirah binti Abdullah, 15 tahun (duduk dua dari kiri) dan Nur Dania Syuhada binti Abedul Samad, 14 tahun (duduk tiga dari kiri) bersama pasukan kriket negara (perempuan) yang telah memenangi tempat ke-2 di kejohanan Inaugural Belt And Road China U19 Girls Cricket T20 2019 bertempat di Shanghai, China!
Kedua-dua pelajar merupakan pelajar tajaan Biasiswa Program Pertukaran Pelajar Yayasan Sarawak (Semenanjung Malaysia) yang bersekolah di Sekolah Menengah Kebangsaan Tengku Indra Petra, Gua Musang, Kelantan.
Anda telah membanggakan keluarga, Yayasan Sarawak serta seluruh rakyat Sarawak!
Semoga kejayaan ini akan menjadi titik tolak kepada kejayaan yang akan mendatang.
... See MoreSee Less

SHANGHAI, 15 November 2019 - Tahniah diucapkan kepada pelajar Fatin Nazirah binti Abdullah, 15 tahun (duduk dua dari kiri) dan Nur Dania Syuhada binti Abedul Samad, 14 tahun  (duduk tiga dari kiri) bersama pasukan kriket negara (perempuan) yang telah memenangi tempat ke-2 di kejohanan Inaugural Belt And Road China U19 Girls Cricket T20 2019 bertempat di Shanghai, China!
Anda telah membanggakan keluarga, Yayasan Sarawak serta seluruh rakyat Sarawak!

Tahniah Fatin & Dania

Tahniah dan syabas

wah Saliah Majidi untung ktk..dpt ank mbanggakn ktk..tahniah sahabat😘👍👍

Tahniah utk ktk kak Saliah Majidi